Chocolate—with so many different shapes, flavors and scents, it’s fun just looking at it.But put it in your mouth—it melts at body temperature—and the essence of chocolate flowing throughout the body is enough to put a smile on anyone’s face.The Chcolatier Hat was inspired by the artistic process of transforming and shaping cacao into chocolate.Emphasizing the warmth of handcraftsmanship, we aim to create a Hat that is [not just an accessory, but that is] nearly indistinguishable from clothing [in its purpose], a Hat that makes both the wearer’s body and lifestyle a little richer.

All Chcolatier products are made in Japan.

Designer
Masayo Mizuhara

Masayo Mizuhara was a child who loved hats, and she made her first hat in sixth grade when she was in elementary school.Made from a pattern she saw in a magazine, Mizuhara’s first project was a navy gingham checked cap and bag that she made for a school excursion.Mizuhara graduated from Bunka Fashion College in Tokyo with a major in design.After learning millinery and hatmaking at the Akio Hirata atelier, Mizuhara established the Chcolatier brand (formerly Chocolat★) in 1989.In 2009, an exhibition celebrating the 20th anniversary of “Chcolatier” was held at STUDIO HILLSIDE in Daikanyama.Privately, Mizuhara strives for a healthy and fashionable lifestyle and is also a Kushi Institute of Japan-certified macrobiotic advisor.

 

チョコレートってさまざまな形、味、香りがあり、見ているだけでも楽しくて。
口の中に入れると、体温でとけたチョコレートからのエッセンスが体中を流れ、誰もが笑顔になる。
カカオを変幻自在に操り、アーティスティックにチョコレートに変えてゆくように  のHatは出来上がっていきます。
ハンドクラフト的な手のぬくもり感を重視し、かぎりなく衣服に近い”Hat”を目指し、人の身体とライフスタイルがより豊かになるように。

MADE IN JAPAN

 の商品は全て国内で生産しております。

Designer

 水原雅代

初めての帽子製作は小学校6年生の時、帽子が大好きな子供だった。
雑誌「装苑」を見てパターンを作製し、ネイビーのギンガムチェックでキャスケットとバックを遠足の為に製作。
文化服装学院デザイン専攻科卒。
平田暁夫帽子教室にて帽子作りを学び、1989年帽子ブランド”  ”(前身Chocolat★)を立ち上げる。
2009年代官山STUDIO HILLSIDEにて「  」20周年展覧会開催。
プライベートではクシマクロビオティックアドバイザー認定資格を持ち、HealthyかつFashionableなライフスタイルを目指す。